Zamieszczone przez SS
Wymiana rozrządu octavia 2,0 AQY
Zwiń
X
-
Pasek zębaty w 2.0 AQY i innych podobnych nie jest mocno obciążony, napędza tylko wałek rozrządu i pompę wody. Ja wymieniłem po 180 tys.km, bo tak się doczytałem w instrukcji obsługi dołączonej do samochodu (zakupiony nowy w salonie w 2000 roku). Oczywiście wymieniona przy okazji pompa wody. Na pasku nie było widać rażących śladów zużycia, strzępów, wykruszeń, itp. Brudny owszem był, ale nie stracił elastyczności. Podobnie z paskiem napędu alternatora, wymieniłem po 10 latach, bo w tym przypadku dały się zauważyć spękania gumy, i zrobił się nieco sztywniejszy, i dalej jeżdzi jako zapasowy w bagażniku.
Gratuluję zakupu, bo to bardzo dobry samochód.
Jedyne usterki jakie były, to mniej więcej co 100 tys.km wymiana sondy Lambda (pierwszej, przed katalizatorem), chyba taka ich żywotność, raz przepływomierz. Obecny przebieg 220 tys.km. 2 razy klocki, dwa razy opony, no ale to zależy już od stylu jazdy, nie szarżuję bez potrzeby.
Komentarz
-
-
Pewien kolega z OCP miał Octę z tym samym silnikiem od nowości i zmieniał rozrząd co max 90 tkm więc chyba co tyle się go zmienia. Możesz się z nim skontaktować - może uzyskasz od niego info w tej sprawie. Link do tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=12275
Komentarz
-
-
Wymiana w tych silnikach co 90 tys.km, napewno nie zaszkodzi, ale to nadmiar staranności. To nie jest TDI, gdzie oprócz wałka rozrządu i pompy wody są tym samym paskiem napędzane pompowtryski, ktore wymagają dużo większej siły do napędu, niż tylko pompa wody. Kto chce, oczywiście może wymieniać co 90 tys. dla spokoju własnego sumienia, i dla tego że na całym forum bez przerwy powtarza się "90 tys.", ale proszę zauważyć, że to forum jest zdominowane przez użytkownikow TDI.
Komentarz
-
-
Polecam pasek Conti i rolkę z pompą wody SKF, całość z przesyłką coś koło 300pln. Wymiana oczywiście we własnym zakresie. Pasek który wyjąłem nie wiem ile miał przebiegu ale był w idealnym stanie, rolka z pompą również, ale żeby spać spokojnie trzeba takie rzeczy wymienić. Pasek wielorowkowy z napinaczem jeszcze oryginał , napinacz bez luzów , pasek bez pęknięć. Zajżyj do świec bo trudny dostęp do nich jest więc ktoś mógł pominąć je. Można je wymienić oczywiście bez większego problemu bez demontażu kolektora. Jeśli chodzi o przewody zapłonowe to oryginał z fabryki jest firmy BREMI, nie mylić z BERU, które nawet nie leżały przy oryginale.
Ale nie będę robił OT, jak coś to pytaj
Szerokości!
Komentarz
-
-
Contitech jest spoko, ale ja u siebie w aucie montowałem pasek rozrządu dayco (coś takiego - http://www.motocentrum.pl/pasek-rozr...-0-42-94730,pr) i do przewidywanej wymiany się nie zerwał, więc spory plus. A co ok. 50 tys staram sie wymienic
Komentarz
-
-
azksat, gratuluje samochodu
mam podobny
co do rozrządu to wypadało by wymienić przy takim przelocieja po zakupie wymieniłem w przeciągu 7 dni choć znałem przebieg przy pierwszej wymisnie 13 000 km
na liczniku było 197 000 ale jak zrobić to porządnie
podobno silnik AQY (i podobne) nie jest kolizyjny
ale sprawdzać nie mam zamiaru
w moim wątku o samochodzie opisuje całe nakłady na mój samochodzikmożesz poczytać
Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33
Komentarz
-
Komentarz